Profile PictureБорил Богоев

Безкрайно полезната КОНСУЛТАЦИЯ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ

$299
Борил Богоев
0 ratings

Кратко описание

Безкрайно полезната КОНСУЛТАЦИЯ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ има за цел ви помогне бързо да придобиете представа за състоянието на вашите имейл маркетинг дейности. Следващата стъпка е заедно да намерим начин да извлечете максимума от това, което имате и да набележми стъпки за стабилен и, по възможност, бърз растеж в тази област.

За кого е консултацията

Ще бъде несериозно да кажа, че е “за всеки”. Но какво да направя, след като е точно така. Ето за кого и защо тази консултация е важна:

Хора със свободни професии

Програмисти, счетоводители, юристи, фотографи, сватбени агенти, фитнес инструктори, копирайтъри, дизайнери, маркетолози, всички които работят сами за себе си, но още нямат “истински бизнес” и трябва да заработват всеки лев с вложени часове работа за различни клиенти.

В повечето случаи, принадлежащите към тези категории работят в среда на огромна конкуренция за добри проекти и са претоварени с важни и не толкова важни задачи. Те имат отчайваща нужда някой да се грижи за маркетинга и репутацията им, докато те работят това, в което са експерти.

Повечето от тези експерти, обаче, много често не знаят как да използват или са настроени враждебно към имейл маркетинга. По този начин, те пропускат един безценен начин да изградят връзка с настоящите си клиенти, да си осигурят повече поръчки и да намират и “затоплят” нови потенциални клиенти. И голяма част от тези дейности могат да се подготвят и - след това - провеждат почти на автопилот.

Стартъпи

Основатели и CEO-та на революционни приложения, уникални услуги и идеи без аналог. Това са хора, активни, прогресивни, следващи модерните тенденции, както в бизнеса, така и в маркетинга и по отношение на технологиите.

В много случаи, това са млади хора и за тях имейл маркетингът (тъй като съществува отдавна) изглежда като нещо “не-секси” и “неефективно” в сравнение с новите growth-hacking engines, например.

Така те правят фатална грешка, не осъзнавайки, че имейл маркетингът е създаден преди 50+ години, но той съществува и се развива през всичките тези години и сега, през 21-ви век, той е неразпознаваемо различен в сравнение с версията си от 1999-та година, например.

Модерният имейл маркетинг е в основата на всички “машини” за растеж и автоматизация и без него е трудно да се постигне добра връзка с клиентите или да се изгради процес по препоръка и “експоненциален растеж”.

Собственици на онлайн магазини

Имам наблюдения над собственици на онлайн магазини от 5+ различни ниши и 5 различни държави. Това са e-commerce бизнеси с обем на продажбите между 200 000 лв и 10 000 000 лв на месец.

За 90% от тях мога да кажа, че не познават, не могат или не желаят да се занимават с модерен имейл маркетинг (всеки по свои си причини). Подходът на всеки един от тях към имейл маркетинга е “spray and pray”, което е подход от ерата преди “Матрицата 1” (преди 2000 г.). Никой от тях не постига добри резултати с имейл маркетинга си именно по тези причини.

От друга страна, онлайн магазините обикновено имат нужда от много точен контрол над маркетинг каналите и постигане на измерими резултати максимално бързо. Ето тук, именно, им е необходима консултация по имейл маркетинг.

Без имейл маркетинг в своя маркетинг микс, онлайн магазините, губят едно мощно оръжие в борбата за нови клиенти, висока ефективност и увеличаващи се продажби.

Маркетинг специалисти

Всеки, който има допир с маркетинга - от работа със социални мрежи, до изготвяне на рекламни листовки - обикновено се именува “маркетинг специалист”. Консултацията е изключително важна за тези хора.

През последните 20 години се запознах и работих (пряко или косвено) със стотици маркетинг специалисти - в различни компании и по различни проекти. Натрапчивото ми впечатление е, че повечето от тях имат минимална представа за това що е то имейл маркетинг и как да го използват ефективно. Понякога съм свидетел и на буквални “бисери”, “експертни” изказвания, които по-скоро разкриват колко не знае даденият специалист, отколкото знае.

Орди от такива “експерти” ежедневно провалят маркетинга на малки и големи компании, използвайки остарели практики или боравейки неумело с имейл маркетинг инструменти, бази данни и автоматизация.

Собственици на какъвто и да било бизнес (малък и среден)

Независимо дали имате квартален фризьорски салон или фирма за преводи и легализация, счетоводна къща или агенция за уеб дизайн, адвокатска кантора или компания за разработка на софтуер, с голяма сигурност мога да кажа, че не използвате ефективно имейл маркетинга.

Откъде знам ли? Директни наблюдения и малка доза ясновидство.

Имате нужда от тази консултация, защото е много вероятно в момента да имате един или повече от следните проблеми:

  1. Базата ви данни е с ниско качество или нямате такава и това ви осигурява слаби или никакви резултати.
  2. Използвате имейл маркетинг инструменти, които ви ограничават или направо ви пречат да развивате имейл маркетинг канала.
  3. Провежданите от вас кампании не дават добър резултат и сте отчаяни или поне малко разочаровани от имейл маркетинга.

ПР експерти

Наскоро ми се наложи да работя с опитен ПР експерт и по отношение на имейл маркетинга срещнах следната практика:

  1. Извличане на база данни от стари записи, в Excel.
  2. Подготовка на съобщение в Word.
  3. Изпращане в BCC с Outlook.
  4. При въпрос “Какъв е резултатът от кампанията?”, получавам отговор “Не знам. Няма статистика.”

За тези от вас, които знаят какво означава горното, няма нужда да казвам повече. За тези, които не разбират “хумора”, ако се занимавате с ПР или маркетинг, жизнено важно е да си поискате поне една Безкрайно полезна КОНСУЛТАЦИЯ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ.

Консултанти, коучове, обучители

Бизнес коучове, лайф коучове, маркетинг и бизнес консултанти, диетолози и нутриционисти, йога инструктори, финансови съветници, агенти по недвижими имоти и още много други от този бранш.

Това са хора, за които имейл маркетингът е златна мина и основен инструмент за работа с потенциални и настоящи клиенти. Също така, чрез подходяща автоматизация и изграждане на маркетингово-комуникационни фунии, могат значително да се подобрят продажбите, както и да се оптимизира така ценното лично време, да се използва по по-печеливш и ефективен начин.

За кого НЕ Е Консултацията?

Ако считате себе си за експерт по имейл маркетинг или че “имейл маркетингът е мъртъв”, или твърдите, че “това е остарял начин за маркетиране”, по-добре да не си губите времето и парите, а да се занимавате с нещо “по-продуктивно” и “модерно”, като например, купуване и продаване “успешни” Facebook страници. (Ако не разбирате хумора, може би не е добра идея да се занимавате и с маркетинг в социалните мрежи.)

Какво е включено в Консултацията?

Сега, след като установихме дали Консултацията е за вас, може все пак, да разкажа и какво получавате по време на тази интензивна, заредена с креативна енергия сесия.

Първо важно нещо: Вашата ситуация

Разглеждаме вашия конкретен случай, вашите проблеми, въпроси и цели. И то, не само в областта на имейл маркетинга, а като цяло - бизнесът ви, кариерата, намеренията. Имейл маркетингът е инструмент, който не съществува изолирано и самостоятелно, той е част от определени процеси и само така може да допринесе максимална полза.

Второ важно нещо: Генериране на идеи и решения

На базата на своя опит и неограничен креативен потенциал, аз споделям с вас решения и идеи във връзка с преодоляването на наличните проблеи и постигане на желаните цели. Вие споделяте вашите и обсъждаме всички тях, опитвайки се да стигнем до истинските диаманти сред огромния списък, който - сигурен съм - ще създадем по време на разговора.

Трето важно нещо: Конкретен план за действие

Тази консултация би била само един теоретичен разговор или безсмислена дискусия, ако не води до конкретни стъпки и измерими резултати. Завършваме я с ясни и прости стъпки - какво трябва да направим (вие, аз или заедно), за да решим проблема и да постигнем поставените цели.

Четвърто важно нещо: Даване повече от планираното

Разглеждайки всички направени до момента консултации, мога да ви кажа, че в практически 100% от случаите, разговорът тръгва в неочаквана (по приятен начин) посока. Обикновено и двете страни се обогатяваме с идеи и вдъхновение. Също така, много рядко ограничавам знанията, които давам, само в областта на имейл маркетинга. Обикновено предоставям допълнителна стойност, свързана с увеличаване на продажбите като цяло, подобряване на бизнес модеа, процесите, организацията и много други неща. Тоест, със сигурност получавате повече, отколкото сте очаквали.

Каква е процедурата?

Ако искате да извлечете максимална полза от Консултацията, най-ефективният подход, който бих предложил, е следния:

Първо: Решение

Разгледайте групите от хора, които биха имали полза от Консултацията. Помислете дали попадате в някоя от тях. Какво искате да получите от нашата среща? Определете очакванията си. Вземете решение дали имате нужда и дали искате такава консултация или ще се оправите сами, с четене в Интернет и съвети от приятели.

Второ: Подготовка

Обмислете и подгответе кратко описание на предизвикателствата и проблемите, стоящи не само пред имейл маркетинга ви, но и пред целия ви бизнес или кариера (зависи в коя от групите попадате). Разпишете детайлно въпросите си.

Трето: Резервация

Направете поръчка за Консултацията и заплатете с карта или PayPal. В рамките на броени часове, ще се свържа с вас, за да уточним удобен ден и час за провеждането на Консутацията. Ще ви изпратя линк за видео разговора.

Четвърто: Провеждане

Поради това, че не се намирам физически в България, нямам възможност да провеждам консултации с лична среща. Реализираме цялата комуникация под формата на видеоразговор в Google Meet. Така спестяваме време и имаме много повече инструменти за обсъждане и комуникация.

По време на самата Консултация водим непринуден разговор и се стараем да преминем през всички стъпки, посочени по-горе - обсъждане на ситуацията, подготовка на решения, избор на път за действие.

По план, продължителността на Консултацията е 2 (два) часа. Установил съм, че един час не е достатъчен, а три часа, хм, това вече е твърде скучно. Но, обикновено, сесията продължава по-дълго от планираното. Аз не следя часовника до минутата. Целта ми е да дам максимална стойност и да достигнем до реален план за действие.

Пето: Действие

Каквото и да планираме, обаче, няма как да се случи каквото и да било, без да приложим съответния план, да действаме по него. Или трябва да свършите работата сами, или да я поделите с мен, или да наемете служители, или да работите с фрийленсъри. При всички положения, планът ще си остане само план, колкото и да е добър и практичен, ако не предприемем стъпки за неговото осъществяване.

Защо да ми имате доверие?

Как да сте сигурни, че не съм поредният “коуч”, който говори общи приказки? Ето няколко идеи:

Разпитайте за мен

В Интернет, свой познати и приятели, хора от маркетинг бранша. Ако чуете добри неща (надявам се), това ще даде един глас в полза на работата с мен.

Последвайте ме

Почетете малко в блога ми, вижте Facebook профила ми, Linked In профила ми. Опитайте се да разберете дали аз съм вашият човек. Аз не използвам тези мрежи само за професионални цели, така че ще можете да придобиете реална представа за личността ми и подхода ми към нещата.

Включете се в Групата

Влезте в групата “Майстори на имейл маркетинга”, която аз създадох и модерирам. Задавайте въпроси, четете материалите. Така, ще получите отговори на много от въпросите си и да, това е един начин за получаване на множество безплатни мини-консултации.

Повече за мен


Занимавам се с дигитални и маркетингови дейности от 1999 г. Тоест, още от времето, когато нямаше Facebook, хората използваха за търсене HotBot, а най-популярната поща беше Yahoo.

Практикувам имейл маркетинг от времето, когато иконката на MailChimp не намигаше.

Използвал съм черни, сиви и бели практики в имейл маркетинга и знам кои наистина дават резултати и кои - не. Знам и 2 000 и 200 000. Изграждал съм база данни от 2 000 качествени абоната и такава с 200 000. Първата, обаче, беше по-ценна за мен.

Имаше моменти, когато аз и моят екип изпращахме по над 20 000 000 имейла на месец. И други моменти, когато бяхме блокирани, както от MailChimp, така и от Gmail.

Работил съм с почти всички известни (и не толкова известни) инструменти за имейл маркетинг - самостоятелно, като част от работата или по конкретен проект.

С годините, информацията, знанията и опитът се подредиха в главата ми и става все по-лесно да консултирам и преподавам, защото структурата вече е кристално ясна.

С едно изречение: Имам много за даване. Ако го искате.

И сега какво?

Когато се запитаме “И сега какво?”, правилният отговор е само един - “Действие! Да направим нещо!”

Първата стъпка (вижте по-горе): Решете дали искате или дали имате нужда от Безкрайно полезната КОНСУЛТАЦИЯ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ.

Бонус (подарък)

Всеки нов клиент за Консултацията получава подарък - физическата книга “Мъдростите на Борил”. Доста е забавна и полезна. Поне така казват 100% от читателите.

Add to cart

Безкрайно полезната КОНСУЛТАЦИЯ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ има за цел ви помогне бързо да придобиете представа за състоянието на вашите имейл маркетинг дейности. Следващата стъпка е заедно да намерим начин да извлечете максимума от това, което имате и да набележми стъпки за стабилен и, по възможност, бърз растеж в тази област.

Кой консултира?
Борил Богоев
Продължителност
2+ часа
Цел
Ясен план за действие и решение на проблемите.
За кого е?
Свободни професии, стартъпи, онлайн магазини, малки и средни бизнеси, маркетинг специалисти, PR експерти, консултанти, коучове, обучители.
За кого НЕ е?
"Екперти" по имейл маркетинг.
Процедура
1) Решение. 2) Подготовка. 3) Резервация. 4) Провеждане. 5) Действие.
Бонус (подарък)
Книга "Мъдростите на Борил"
$299

Безкрайно полезната КОНСУЛТАЦИЯ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ

0 ratings
Add to cart